Recomandări FITS30, 25 iunie 2023

Primele evenimente ale zilei de 25 iunie încep la ora 11:00 și sunt, la fel ca în primele două zile, dedicate celor mai mici dintre spectatori: Ne jucăm și reciclăm (Katakrak, în Piața Mică) și Teatrul și Lumea Copilăriei (Fundația Abracadabra, Parcul Sub Arini).

INEDIT. La ora 12:30, în Gara Sibiu, vă așteaptă nu trenul, ci duetul Adrian Schvarzstein & Juratè Sirvytė-Rukstelė, cu reprezentația Ne primiți și pe noi? - un spectacol interactiv despre migrații, exil, nou-veniți – despre noi toți, în esență!
Spectacolul se reia la 19:15 pe Pietonala Nicolae Bălcescu.

De la ora 15:00, cvintetul Judy’s Harmonica Ensemble ne încântă cu piese de pe coloana sonoră a unor filme clasice, compoziții originale din Taiwan precum și „Rapsodia română” a nemuritorului George Enescu, la Academia Forțelor Terestre.

PUNK ROCK este propunerea Teatrului Excelsior din București pentru publicul de la FITS30, cu un subiect cât se poate de actual:  Un grup de adolescenți aflați în pragul examenului de Bacalaureat se confruntă cu presiunea inerentă „intrării oficiale în viața de adult”.
Spectacol nerecomandat celor sub 15 ani, cu o singură reprezentație în FITS, la ora 16:00, la Fabrica de Cultură.

De la ora 17:00, cu reluare la ora 22:00, la Sala Studio, Teatr im. Stefana Jaracza w Olsztynie (Polonia) ne oferă Bucuria simplității, un spectacol în care protagonista este doar un trup care joacă un rol – o actriță în lumea teatrului și o femeie în lumea reală – și care este supus la diferite opresiuni, inclusiv la opresiunea sinelui.

De la aceeași oră, 17:00, la Filarmonica de Stat Sibiu, inegalabilul, stelarul Gigi Căciuleanu vă așteaptă la Text Shop (Fundatia Art Production cu sprijinul JTI), un spectacol de doar o oră și 15 minute de la care, cu siguranță, publicul va pleca cu regretul că nu a durat mai mult!

La fel ca în primele două zile, artiștii din Proiectul Moștenirea, parte din Festivalul Statuilor Vivante – vă așteaptă pe Cea mai frumoasă stradă din Sibiu (Cetății), la ora 19:15, pentru a vă încânta cu talentul lor.

Pentru Arta de a povesti mergem la Teatrul GONG (Sala parter) de la ora 20:00, unde dramaturgul și regizorul Alexis Michalik (Franța) ne propune o explorare inedită a modului în care umanitatea este dependentă de ficțiune.

De la ora 21:00, cine a reușit să prindă bilete, vede Cel mai bun spectacol UNITER 2023: Seaside Stories de la Teatrul de Stat Constanța, la Fabrica de Cultură. Nici secțiunea Outdoor nu se lasă mai prejos, însă: de la ora 21:15, în Piața Habermann vedem Ultimul cuvânt de pionier, un spectacol modern bazat pe cultura dansului de stradă Hip Hop, cu un repertoriu bogat și energic. 
 
De la ora 22:45, trupa Mahala Rai Banda se va afla pe scena din Piața Mare cu un super concert! 

 
 Conferințe

Filarmonica de Stat Sibiu

ora 10:00 – Conferința de presă FITS 
ora 11:00 - Octavian Saiu în dialog cu Joachim Umlauf, Medana Weident și Hunor Horvath
 ora 12:00 - New Stages South-East: Octavian Saiu în dialog cu Joachim Umlauf, Cristian Popescu și Maria Milisavljević. Autori invitați: Teona Galgoțiu, Katerina Georgieva, Asja Krsmanović, Dario Bevanda.
ora 14:00 - Octavian Saiu în dialog cu Yair Vardi (Fondatorul Centrului Suzanne Dellal pentru Dans și Teatru și Director de dans la Academia de Dans din Ierusalim)

Zidul Exterior TNRS

ora 18:00 - Artist Talk: Gloria Luca și Dan Perjovschi la zid. Despre album și proiectul Ziarul orizontal 2010-2023
Participă Gloria Luca și Dan Perjovschi.