Constantin Chiriac

Stimate domnule președinte Chiriac, 

Această stea pe Aleea Celebrităților a Sibiului vi se cuvine, vine natural, pentru întreaga contribuție pe care ați avut-o în dezvoltarea culturală a orașului. La fel de important, vi se decernează pentru că iubiți atât de mult Sibiul și reprezentați orașul cu cinste în mediul cultural mondial. NU o să listez toate realizările și motivele care stau la baza acordării acestei distincții și care, de altfel, au stat și la baza propunerii mele de a vă acorda titlul de cetățean de onoare al Municipiului Sibiu. Sunt enorm de multe și timpul nu ne-ar ajunge. De aceea, atunci când fostul Ministru al Culturii, domnul Romașcanu a propus decernarea unei stele pe Aleea Celebrităților, am acceptat imediat ideea și am și pus-o în practică. 

Numele dumneavoastră va fi de astăzi inscripționat între zidurile cetății, în inima Sibiului, într-o companie care vi se potrivește ca talie – oameni de cultură de renume internațional, care și-au pus amprenta și în Festival și în Sibiul cultural.   

Felicitări, maestre Chiriac! Sibiul cultural vă sărbătorește astăzi așa cum dumneavoastră sărbătoriți și dezvoltați de 3 decenii cultura sibiană prin FITS și Teatrul Național Radu Stanca.  

Astrid Cora Fodor

Primarul Municipiului Sibiu