ALPHA BANK ESTE PARTENER AL BURSEI DE SPECTACOLE
            ȘI AL PROGRAMULUI DE VOLUNTARIAT

despre noi

Fii voluntar FITS şi beneficiază de o multitudine de avantaje: training gratuit, mândria de a fi parte activă a comunității, experienţă de viață, învăţarea de lucruri noi şi formarea deprinderilor utile.

Alătură-te unei echipe excepționale și cunoaște oameni care au aceleași valori cu tine.

În plus, vei purta cu mândrie tricoul de voluntar, primești ecuson nominal și obții un certificat de voluntariat ce poate influenţa punctajul la concursurile organizate pentru ocuparea unui loc de muncă, considerându-se experinţă profesională, conform Legii 78 din 2014. Un astfel de certificat este o șansă în plus pentru a reuși să devii student al unei facultăți din străinătate.

Implică-te în organizarea celui mai important festival de arte ale spectacolului din România printr-un program de educaţie non-formală ce reuneşte anual o comunitate numeroasă de voluntari locali, din ţară şi din străinătate! Suntem mândri că la Sibiu a fost creată cea mai mare şi importantă platformă de promovare a educaţiei non-formale prin intermediul artelor spectacolului.

Programul de Voluntariat FITS a luat naștere în cadrul Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007.


parteneriate


EU-Japan Fest s-a alăturat FITS și Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană – 2007 datorită viziunii și creditului acordat dimensiunii voluntariatului. Astfel, pe durata celor 10 ani de parteneriat de excepție, peste 130 de tineri japonezi au venit la Sibiu și au contribuit la organizarea FITS.

Începând cu anul 2009, Primăria orașului Takayama, Japonia, a trimis până în prezent un număr de 15 voluntari. În 2010, Mayumi Taniguchi a venit pentru prima dată la Sibiu reprezentând alături de alți 3 voluntari orașul natal Takayama. Mayumi a revenit în fiecare an de atunci, iar în 2014 a devenit coordonatoarea voluntarilor internaționali. În 2012, orașele Takayama și Sibiu au devenit orașe înfrățite. Mayumi sprijină întărirea relațiilor de colaborare dintre cele două orașe. Astfel, în 2015 și 2016, cu ajutorul FITS, TNRS, al Primăriei Sibiu și Takayama, cât și a Ambasadei Române la Tokyo și a Colegiului Național Gheorghe Lazăr Sibiu, 5 voluntari români FITS au devenit voluntari ai Takayama Autumn Festival datorită proiectului STEP (Sibiu – Takayama Exchange Project). Acest proiect a debutat în 2009, când 3 voluntari sibieni au participat pentru prima dată la Takayama Autumn Festival.

SPAF (Seoul Performing Arts Festival, cea mai importantă bursă pentru artele spectacolului din Asia) a început colaborarea cu FITS în 2012, trimițând la FITS cel mai bun voluntar premiat. În 2016, SPAF și FITS au încheiat un parteneriat pentru 3 ani în vederea răsplătirii voluntarului desemnat ca fiind cel mai dedicat în realizarea sarcinilor SPAF, fiind răsplătit cu experința de a fi voluntar în cadrul FITS în anul următor.