• RO
  • EN
  •   Despre noi

     Știri


     Aplicație


     Întrebări Frecvente


     Echipa


     Festivalul in cifre


     Testimoniale

     Cum puteți aplica pentru FITS?

    Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este un eveniment ce promovează excelența în artele spectacolului. Selecția evenimentelor care fac parte din programul festivalului se face la recomandarea comisiei artistice, iar participarea la festival este posibilă doar pe baza unei invitații oficiale. 
      Mai mult

     

    INFO CALL FITS #ONLINE

    Tel. 0728 048 830

     Scurt istoric

    În 1993, un grup condus de Constantin Chiriac, actor la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu, s-a hotărât să dăruiască orașului un Festival de teatru. Un demers pornit exclusiv din dragostea de oraș, dragostea de teatru și dorința de a oferi comunității un reper, un motiv de mândrie și bucurie.
      Mai mult

  •   Video
  •   Arhivă ediții
  •   Contact

      Biroul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu


     Teatrul Național Radu Stanca Sibiu
    Bvd. Corneliu Coposu nr. 2
    550245 Sibiu, România

     +4 0269 210 092

     +4 0269 210 532


     Preşedinte Festival
    Constantin Chiriac
      tnrs@sibfest.ro


     coordonator evenimente și programare indoor
    Vicențiu Rahău
      vicentiu.rahau@sibfest.ro

     coordonator evenimente și programare outdoor
    Dan Bartha
      dan.bartha@sibfest.ro

     Tehnic
      tehnic@sibfest.ro


     presă
    Mihai Zugravu 
      mihai.zugravu@sibfest.ro


     sponsori
    Ioana Paștiu
      ioana.pastiu@sibfest.ro


     Bursa de Spectacole
    Eliza Ceprăzaru
      eliza.ceprazaru@sibiuartsmarket.ro

      Coordonator al Programului de Voluntariat
    Andrada Grosu
      andrada.grosu@sibfest.ro

     Scrie-ne

    În cazul în care nu ați găsit răspunsul dumneavoastră în secțiunea Întrebări frecvente, ne puteți contacta folosind formularul de mai jos:



  •   Aleea Celebrităților
  •   Bursa de Spectacole
  •   Voluntariat

  știri

   21 SEPTEMBRIE 2020

   

Gala Premiilor UNITER are loc în această seară la Craiova. Ofelia Popii și Marius Turdeanu nominalizați pentru rolurile din spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”

Seară cu emoții astăzi pentru actorii Naționalului sibian Ofelia Popii și Marius Turdeanu, nominalizați la Gala Premiilor UNITER pentru „Cea mai bună actriță în rol principal”, respectiv „Cel mai bun actor în rol principal”, pentru rolurile din spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, de Edward Albee, regia Andrei și Andreea Grosu. Gala are loc astăzi, de la ora 22:30, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” Craiova și va fi transmis în direct pe TVR1, Radio România Cultural și online pe site-ul UNITER, site-ul TVR și pe pagina de Facebook UNITER.

Ofelia Popii este poate cea mai cunoscută actriță a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, devenind una dintre cele mai apreciate prezențe ale scenei naționale, și nu numai, aclamată deopotrivă de public și de critica de specialitate. Absolventă a Facultății de Teatru a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, promoția 2001, Ofelia Popii se bucură de un portofoliu impresionant care cuprinde nu mai puțin de trei Premii UNITER pentru Cea mai bună actriță în rol principal (în 2008, pentru memorabilul rol Mefisto din spectacolul „Faust” semnat de Silviu Purcărete; în 2011, pentru performanța din one woman show-ul „Felii”, regia Lia Bugnar, în 2019 pentru rolurile Seighen și Shinobu Sota din spectacolul „Povestea prințesei deocheate”, regia Silviu Purcărete), la care se mai adaugă o nominalizare la Premiul UNITER 2013 pentru Cea mai bună actriță în rol secundar (pentru spectacolul „Platonov”, regia Alexandru Dabija) și în anul 2010, pentru Cea mai bună actriță în rol principal, pentru rolul din spectacolul „Breaking the waves sau Viața binecuvântată a lui Bess”, în regia lui Radu Nica; un Premiu „Harold Angel” la Festivalul Internațional de la Edinburgh 2010 (pentru rolul Mefisto din spectacolul „Faust”), precum și Marele premiu al Festivalului Internațional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”, 2016 (pentru one woman show-ul „Felii”). De asemenea, Ofelia Popii a făcut parte cu succes și din distribuția mai multor lungmetraje, precum „Undeva la Palilula” (r. Silviu Purcărete), „Portrete în pădure” (r. Dinu Tănase), „Vara s-a sfârșit” (r. Radu Potcoavă), „Moon Hotel Kabul” (r. Anca Damian) ori filmul din 2012 al lui Andrei Gruzsniczki, „Quod erat demonstrandum”, care i‑a adus un Premiu GOPO pentru Cea mai bună actriță în rol principal, în 2015. În calitate de actriță a Naționalului sibian, numele Ofeliei Popii ocupă capul de afiș al multor spectacole importante care acoperă o paletă diversă de stiluri interpretative și care a consacrat‑o drept una dintre cele mai versatile apariții scenice ale momentului: „Faust”, „Lulu”, „Metamorfoze”, „Oidip”, „D’ale Carnavalului”, „Călătoriile lui Gulliver” ori „Povestea prințesei deocheate” (r. Silviu Purcărete), „Lecția” (r. Mihai Măniuțiu), „Balul”, „Hamlet” ori „Breaking the waves sau Viața binecuvântată a lui Bess” (r. Radu Nica), „Felii” (r. Lia Bugnar), „Ultima și a tinereții” (r. Yuri Kordonsky), „Nathan înțeleptul” (r. Armin Petras), „Solitaritate”, „Oameni obișnuiți„ ori „Vorbiți tăcere?” (create de Gianina Cărbunariu), „Hedda Gabler” (r. Botond Nagy) etc. În prezent, pe lângă activitatea de actriță a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Ofelia Popii este și cadru didactic al Departamentului de Artă Teatrală, din cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

                          

Marius Turdeanu a absolvit în 2002 studiile Facultății de Arta Actorului, din cadrul Universității de Arte din Târgu Mureș, fiind unul dintre cei mai apreciați actori ai Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu. Pe lângă cele câteva colaborări cu regizori de film care i-au asigurat roluri în „Câmpul de luptă” (r. B. Bărbulescu), „Aurora” (r. Cristi Puiu) și „Poarta albă” (r. Nicolae Mărgineanu), Marius Turdeanu se poate lăuda cu două nominalizări pentru cel mai bun actor în rol principal, în cadrul premiilor UNITER, atât pentru rolul Maestrului din spectacolul „Maestrul și Margareta” al lui Zoltán Balázs, cât și pentru rolul Cioran din spectacolul „Ispita Cioran”, regizat de Gavriil Pinte. De asemenea, Marius Turdeanu face parte din distribuția mai multor spectacole montate la Naționalul sibian, colaborând cu diverși regizori marcanți ai momentului: „Nora”, „Breaking the waves sau Viața binecuvântată a lui Bess” și „10” (r. Radu Nica), „Călătoriile lui Gulliver” și „D’ale Carnavalului” (r. Silviu Purcărete), „Solitaritate” și „Vorbiți tăcere?” (create de Gianina Cărbunariu), „GIRAFE Fabula urbană #1” (r. Radu Afrim), „Platonov” și „Moroi” (r. Alexandru Dabija) etc.

„Suntem mândri de performanța artistică a celor doi actori ai Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Ofelia Popii și Marius Turdeanu, nominalizați la Gala Premiilor UNITER din acest an pentru cei mai buni actori în roluri principale. Pasiunea cu care Ofelia și Marius se dedică scenei este un exemplu de urmat pentru tinerele generații de actori, pentru noi toți. Le dorim succes amândurora pentru evenimentul pe care îl așteptăm cu toții în această seară. Suntem mândri și fericiți să îi avem în echipa artistică a Naționalului sibian.” Constantin Chiriac, director general TNRS

Publicul își poate vota favoriții pe site-ul UNITER

Votul publicului, pentru favoriții din acest an, poate fi acordat pe site-ul UNITER, până la ora 20:00, în această seară.

Clip susținere Ofelia Popii: https://www.youtube.com/watch?v=URScP8JY8Gs  

Clip susținere Marius Turdeanu: https://www.youtube.com/watch?v=5d2e8UxrAYw&feature=youtu.be

Ofelia Popii și Marius Turdeanu pot fi votați aici: https://bit.ly/2H3nnb5

      © Zoltan Rab

Tweet

  video

  info

Follow us on Facebook
Follow us on Twitter
Follow us on Pinterest
Follow us on YouTube
RSS Feeds

Quick menu

  • Cum puteți aplica pentru FITS?
  • Bilete
  • Bursa de Spectacole de la Sibiu
  • Teatrul Național RADU STANCA Sibiu
  • Despre Sibiu

Disclaimer

  • Termeni și condiții
  • Politica Cookies
  • Regulament evenimente
  • Întrebări frecvente
  • Regulament protectia datelor personale
  • Achiziții publice

© FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU DE LA SIBIU - 2013 Toate drepturile rezervate.

sibfest.ro este optimizat pentru:
      

Layout deAdMAR
Powered by PureQuad