
INFO CALL FITS #ONLINE
Tel. 0728 048 830
știri
20 august 2014
Julie Harper
Implicarea producătorului francez de lumini a fost compusă din două etape: prima – susținerea festivalului prin împrumutul de echipamente de lumini Robert Juliat, iar cea de-a doua – implicarea CEO-ului François Juliat în evenimentul transmis de televiziunea națională, Gala Celebrităților, prin prezentarea unui premiu pe Aleea Celebrităților.
Sărbătorind Unicitatea în Diversitate
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este considerat ca importanță al treilea festival de artele spectacolului din lume, după cele de la Edinburgh și Avignon. Timp de zece zile, orașul Sibiu este transformat prin cele 381 de evenimente, prezentate în 66 de spații, de către artiști din 70 de țări, cu aproximativ 62.000 de spectatori pe zi.
Fondat în urmă cu 21 de ani de un grup de inițiativă condus de Constantin Chiriac, actor al Teatrului Radu Stanca la acea vreme, festivalul își propunea să reînvie gloria pierdută a orașului. Astăzi, festivalul reprezintă evenimentul anual cel mai complex din lume, cu spectacole de profesioniști și amatori, de patrimoniu și experimentale deopotrivă, teatru, dans, muzică, operă și operetă, film și spectacole de stradă. Reprezentațiile au loc în locații diverse: fortărețe, situri istorice, piețe publice, catedrale și biserici. Unicitate in diversitate – tema celei de-a 21-a ediții, reflectă natura internațională și multiculturală a festivalului.
“Sibiul este unul dintre cele mai importante centre culturale din România și, alături de orașul Luxemburg, a fost desemnat Capitală Culturală Europeană în anul 2007”, explică Directorul de Vânzări de la Robert juliat, Claus Spreyer. „Calitatea și diversitatea festivalului sunt caracteristici de admirat și ne-am simțit mândri să susținem acest eveniment prin împrumutarea de echipamente utilizate în diverse locații”.
Aleea Celebrităților
Înăuntrul faimoasei cetăți sibiene “necucerite” se găsește o zonă pietonală, care se întinde de la primul teatru din România, construit în 1788, până la spațiul pe care va fi construit Noul Teatru Național Radu Stanca Sibiu, inițiativă de regenerare urbană a comunității. Această zonă găzduiește Aleea Celebrităților. Inspirată de aleea de la Hollywood, cea de la Sibiu sărbătorește personalitățile artistice și culturale care au contribuit la dezvoltarea orașului.
François Juliat, CEO-ul Robert Juliat, a fost invitat de președintele festivalului, domnul Constantin Chiriac, să prezinte steaua de pe Aleea Celebrităților acordată regizorului Peter Stein, una dintre cele șapte personalități care au primit câte o astfel de distincție în cadrul ediției din 2014 a festivalului.
François Juliat l-a felicitat pe Peter Stein pentru modul în care a explorat bogățiile culturii teatrale europene și pentru pasiunea sa pentru arhitectura regiei de teatru. De asemenea, a evidențiat schimbarea importantă pe care Peter Stein a adus-o industriei, prin încurajarea muncii în echipă între actori și personalul tehnic, spre consolidarea dimensiunii emoționale și spirituale a unei producții, printr-o abordare colectivă. „Lucrând pentru cel mai mare fabricant de echipamente de scenotehnică din lume, nu pot să trec peste aportul domnului Stein adus teatrului european, iar în această seară aș vrea să menționez că întreagă comunitate îi datorează multe domnului Stein”, a declarat Juliat.
Constantin Chiriac, figură cheie în dezvoltarea teatrelor din România și a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a ales să îl invite pe François Juliat să facă această prezentare, întrucât admiră filozofia și produsele Juliat.
© Dragoș Dumitru
video
info