
INFO CALL FITS #ONLINE
Tel. 0728 048 830
știri
7 aprilie 2015
Adrian Tibu
Pianista britanică Diana Ketler, profesoară la Academia Regală de Muzică din Londra, pianistul leton Janis Maleckis, profesor la Academia de Muzică din Riga, violonistul rus Roman Mints, directorul Festivalului „Homecoming” din Moscova, violistul român Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo și violoncelistul german Alexander Hülshoff, profesor la Academia de Muzică din Essen și directorul artistic al Fundației Villa Musica, sunt maeștrii și partenerii de scenă ai tinerilor bursieri în cadrul acestei premiere muzicale în Sibiu. SoNoRo Interferențe sărbătorește deja al nouălea an de existență. Unul dintre scopurile sale este crearea, pe termen lung, a unei elite muzicale, pentru continuarea demersului Festivalului SoNoRo de a include România în circuitul de vârf al vieții muzicale europene.
Anul acesta, printr-un parteneriat inițiat împreună cu fundația germană Villa Musica, bursierii români SoNoRo Interferențe și bursierii germani au avut ocazia de a participa la un prim workshop, organizat în Castelul Engers din Neuwied. Trei dintre bursierii Fundației Villa Musica vor concerta alături de colegii lor, bursieri ai programului SoNoRo Interferențe, la Sibiu. Tinerii muzicieni care vor urca pe scena Sălii Thalia pe 18 aprilie sunt: Marcel Lazăr (pian), Victor Andrei Părău (pian), Ilinca Forna (vioară), Elvira van Groningen (vioară), Alexandru Marian (vioară), Iulia Cazacu (violă), Fernando Arias Para (violă), Horațiu Ludușan (violoncel), Adrian Precup (violoncel) și Sebastian Lastein (clarinet). Programul concertului cuprinde piese de Josef Suk, Wolfgang Amadeus Mozart, Antonín Dvořák, Jean Sibelius și Claude Debussy.
Concertul de la Sibiu este organizat în parteneriat cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, marcând începutul colaborării festivalului cu platforma culturală SoNoRo. Parteneriatul cu FITS nu este primul de acest fel pentru SoNoRo, festivalul având un îndelung istoric alături de TIFF – Festivalul Internațional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca, precum și împreună cu alte manifestări culturale din România și nu numai: Festivalul de film românesc Making Waves din New York, SUA, Festivalul de muzică de cameră Chiemgauer Musikfrühling din Traunstein, Germania, Festivalul din Spoleto, Italia, și alte festivaluri din Israel, Anglia, Letonia, Slovenia sau Japonia. Programul SoNoRo Interferențe este sprijinit de sponsorul principal BRD – Groupe Société Générale și de partenerul principal Institutul Cultural Român, alături de Fundaţia pentru Poezie „Mircea Dinescu”, Fundația Villa Musica din Schloss Engers, Academia Europeană „Palazzo Ricci” din Montepulciano, Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, Filarmonica de Stat din Sibiu, Ministerul Bavarez al Culturii, Hotelul Endorfer Hof, Districtul Bavaria Superioară, Festivalul de muzică de cameră Chiemgauer Musikfrühling și Ensemble Raro.
///
///
© sonoro
video
info