Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu20 - 29 August 2021 | ediția a 28-a

DEMNITATE

Teatrul Avangardia

SEZONUL ROMÂNESC


Text şi regie: Ignasi Vidal
Asistent regie: Roberta Pasquinucci
Costume: Adina Buzatu
Decor: Bogdan Amarfi
Light design: Dan Bujor
Traducerea: Mihaela Stanca
Video: Marius Stanca
Sufleur: Mădălina Ciupitu

Distribuția: Marius Manole (Victor), Șerban Pavlu (Alex)

SINOPSIS

Doi prieteni. Doi politicieni. Doi bărbați care au parcurs un drum lung împreună. Și un moment de răscruce. Puterea, prin iminenta ei proximitate îi transformă, îndepărtându-i în mod periculos unul de altul. Măștile încep să cadă. Tensiunea atinge cote electrizante.
Prietenie. Politică. Corupție. Loialitate.
Ce alegi? Prietenul care te-a însoțit până în acest moment sau ideea care a stat la baza celor mai adânci convingeri ale tale? În Demnitate, Ignasi Vidal vorbește despre lupta pentru putere în cadrul partidelor, despre vocația și ambițiile liderilor lor și despre cât de ușor este ca funcționarii să fie manipulați și corupți atunci când nu se realizează totul cu o transparență absolută. El ne arată diferența dintre ceea ce se vede la TV și în alte media și ceea ce se întâmplă, de fapt, în spatele ușilor închise de la birourile politicienilor.
„Demnitate“ vorbește, bineînțeles, despre corupție - fără a sări însă la gâtul clasei politice: corupția este în condiția umană - dar, în același timp, vorbește despre idealuri, prietenie, angajamente.

Reprezentații și bilete
24 AUGUST 15:00BILETE
Teatrul Gong - parter
1h 20min
Preț bilet: 100/60 RON
24 AUGUST 21:00BILETE
Teatrul Gong - parter
1h 20min
Preț bilet: 100/60 RON