Spectacole / Festivalul Universităților / Festivalul Statuilor Vivante / Teatru
Proiect Moștenirea
Mihai Mălaimare
România

Festivalul Statuilor Vivante secțiune inclusă în programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu ediția 2022, va oferi publicului, și în acest an reprezentații ale celor ​7​ spectacole din cadrul Proiectului „Moștenirea”, realizat de Mihai Mălaimare și susținut de JTI România. Creațiile vor fi prezentate pe ​strada Cetății din Sibiu.

Festivalul Statuilor Vivante include spectacolele „Duel (Hamlet, Romeo și Julieta)” – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice Chișinău; „Muzeul statuilor de ceară” – Facultatea de Arte, Universitatea „Ovidius” Constanța; „Triptic Shakespeare – Departamentul de Arte și Media, Universitatea din Craiova;„Balul Shakespeare” – Facultatea de Teatru, Universitatea „George Enescu” Iași; „Sărutul” – Departamentul de Artă Teatrală, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu; „Ciomagul și Pumnalul” - Universitatea de Arte Târgu Mureș și „Povești din Hanul Jartierei” – Facultatea de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest Timișoara.

„Când vorbim despre moștenire ne gândim la un transfer material și spiritual către cineva mai tânăr care ar putea folosi ceea ce primește în drumul său prin viață. Proiectul MOȘTENIREA este însă altceva. Eu am descoperit un drum, am mers pe el de unul singur și am constatat că este foarte posibil să mai fie foarte mult până la capăt. Vreau să împărtășesc și altora ceea ce știu, îndemnându-i să urce la rândul lor pe acest drum și, fără a mai pierde vremea cu greutățile pe care eu a trebuit să le înfrâng, să poată merge mult mai departe decât mine. Dăruiesc ceea ce știu și cu speranța că tinerețea și entuziasmul lor mă vor ajuta și pe mine să nu mă opresc. În această meserie mergem umăr la umăr și doar greutatea moștenirii trebuie să o poarte, de la un anumit moment, cei mai tineri și mai puternici! Sper din toată inima că FESTIVALUL STATUILOR VIVANTE propus de Constantin Chiriac și FITS va avea viitor și că Proiectul MOȘTENIREA va lăsa urme”, a declarat Mihai Mălaimare. 

Cele 7 producții prezentate la Sibiu sunt rezultatul colaborării dintre Mihai Mălaimare, studenții universităților din Chișinău, Constanța, Craiova, Iași, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara, specialiști în machiaj și scenografi și studenți de la UNArte București. Momentele de grup din cadrul workshop-urilor desfășurate cu studenții au devenit adevărate spectacole, toate temele fiind inspirate din opera lui Shakespeare.

Reprezentații și Acces