Film / platforma de arte vizuale (PAV)
TRIO
Ana Dumitrescu
ROMÂNIA
Regia: Ana Dumitrescu
Producător: Jonathan Boissay
Cu: Gheorghe Costache, Sorina Costache și Vioară
Invitați: Ana Dumitrescu, Jonathan Boissay, Gheorghe Costache, Sorina Costache 

Trio este o poveste de dragoste între un bărbat, o femeie și o vioară.
 
Prin viețile lui Gheorghe și Sorina, Trio este mai mult decât un documentar. Este o călătorie poetică prin România contemporană, o reflecție politică la 30 de ani de la căderea comunismului, o reflecție despre cum e să fii rom astăzi în Europa, un film despre violența socială, dar și un film despre fericire, iubire și acceptarea celuilalt în alteritatea sa.
 
Trio este o odă adusă muzicii. Vioara lui Gheorghe dă ritm fiecărei secvențe, trecând de la acordurile cele mai dramatice la notele cele mai vesele.
Dar, mai presus de toate, Trio este un film care are rolul de a ne purta într-o călătorie estetică și brută deopotrivă.
 
Activând inițial ca fotojurnalistă, Ana Dumitrescu a colaborat în Franța și în România pentru numeroase grupări media precum National Geographic, Mediafax și agenția Gamma-Rapho. Ea tratează subiecte sociale precum Holocaustul Rroma în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, homofobia în România, sau muncitorii neînregistrați în Franța. Artistă fotografă, ea își multiplică expozițiile în jurul lumii narând pe parcurs viața celor din jurul ei.
 
Până în prezent, ea are la activ cinci lungmetraje, pe care le-a realizat începând cu anul 2012. Primele dintre acestea, „Khaos” (2012) și „Même pas Peur !” / „Nici măcar nu mi-e frică” (2015) sunt realizate în format de documentare, putând fi calificate drept „cinema de urgență” în contextul unei situații sociale. Ieșind din arealul jurnalistic în care se situează aceste prime două filme, Ana Dumitrescu se reorientează către o scriere vizuală mai artistică, cu scurtmetrajul „La Chaise Verte” / „Scaunul verde”, distribuit de Agenția de Scurtmetraje, iar mai apoi cu lungmetrajul „Le Temps de la Lumière” / „Vremea luminii”. 
 
Ultimele două filme ale sale, „Licu” și „Trio” au fost turnate în România și produse de Jules et Films. Primul dintre acestea a obținut Marele Premiu Golden Dove în cadrul competiției internaționale a Festivalului de Film Documentar DOK Leipzig 2017.
 
Bi-culturală, Ana Dumitrescu își împarte timpul între Franța și România.
Reprezentații și Acces