Conferințe / platforma de arte vizuale (PAV)
Centrul Cultural Arab Sibiu, Gândindu-l pe celălalt: stereotipuri ale alterității
Centrul Cultural Arab Sibiu
Centrul Cultural Arab din Sibiu este un ONG apolitic și non-religios alcătuit din români și arabi deopotrivă, activi în mai multe domenii profesionale, de la asistență socială și până la medicină și antreprenoriat. Centrul își propune să contribuie la dezvoltarea unei comunități arabe care să îi aducă împreună pe imigranții și refugiații proveniți din țările Orientului Mijlociu și Nordul Africii, în contextul crizei umanitare prezente, prin oferirea unui cadru de întâlnire și întrajutorare. În al doilea rând, Centrul dorește să promoveze comunicarea interculturală, să creeze dialoguri care să ducă la cunoașterea „celuilalt” și la combaterea prejudecăților și stereotipurilor culturale.

 
Gândindu-l pe celălalt: stereotipuri ale alterității

Stereotipurile par a fi un fenomen social normal și firesc - fiecare dintre noi s-a ciocnit la un moment dat de prezența invizibilă, dar atât de dominantă a stereotipurilor. Ele, odată asimilate, sunt greu de combătut și anihilat, mai ales din cauza tendinței oamenilor de a cultiva informații care le confirmă convingerile eronate. În consecință, asemeni unor nori grei de plumb, stereotipurile plutesc zi de zi deasupra noastră și influențează mentalul colectiv. 

Centrul Cultural Arab va prezenta într-un mod vizual și dinamic o serie de stereotipuri pe care românii le-au manifestat în raport cu cultura arabă și invers - ce păreri aveau arabii față de comunitatea română înainte de a ajunge în România. Centrul va realiza o confruntare între mituri culturale și realitate, prin prezentarea sub formă de video a experiențelor personale ale românilor și arabilor din Sibiu.

ACCES GRATUIT, în limita locurilor disponibile.

EVENIMENT ÎN LIMBA ROMÂNĂ CU TRADUCERE ÎN ENGLEZĂ
Reprezentații și Acces