platforma de arte vizuale (PAV)
Argentic
Ana Dumitrescu
ROMÂNIA
Activând inițial ca fotojurnalistă, Ana Dumitrescu a colaborat în Franța și în România pentru numeroase grupări media precum National Geographic, Mediafax și agenția Gamma-Rapho. Ea tratează subiecte sociale precum Holocaustul Rroma în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, homofobia în România, sau muncitorii neînregistrați în Franța. Artistă fotografă, ea își multiplică expozițiile în jurul lumii narând pe parcurs viața celor din jurul ei.
 
Până în prezent, ea are la activ cinci lungmetraje, pe care le-a realizat începând cu anul 2012. Primele dintre acestea, „Khaos” (2012) și „Même pas Peur !” / „Nici măcar nu mi-e frică” (2015) sunt realizate în format de documentare, putând fi calificate drept „cinema de urgență” în contextul unei situații sociale. Ieșind din arealul jurnalistic în care se situează aceste prime două filme, Ana Dumitrescu se reorientează către o scriere vizuală mai artistică, cu scurtmetrajul „La Chaise Verte” / „Scaunul verde”, distribuit de Agenția de Scurtmetraje, iar mai apoi cu lungmetrajul „Le Temps de la Lumière” / „Vremea luminii”. 
 
Ultimele două filme ale sale, „Licu” și „Trio” au fost turnate în România și produse de Jules et Films. Primul dintre acestea a obținut Marele Premiu Golden Dove în cadrul competiției internaționale a Festivalului de Film Documentar DOK Leipzig 2017.
 
Bi-culturală, Ana Dumitrescu își împarte timpul între Franța și România.
 
„Another brick in the wall” este o serie de fotografii care pun omul în perspectivă cu lumea. Universul este reprezentat de un perete gol. Ființa umană este mică în fața peretelui. Cu toate acestea, privirea este atrasă de persoană. În cadrul PAV, proiectul simbolizează partea de muncă a artistului în fața societății.
 
Toate fotografiile sunt realizate cu Hasselblad 500CM pe film color 120mm Fuji pro 400H.
Reprezentații și Acces